Därför är Volkswagen perfekt för bilsemester

Det har blivit allt populärare att åka på bilsemester istället för att ta flyget. För barnfamiljer eller stora kompisgäng kan en bilsemester bli flera tusen kronor billigare. På senare år har även allt fler valt att bila genom Sverige.

För att bilsemestern ska bli så bekväm som möjligt är det viktigt att ha en bra och pålitlig bil. Ska du ge dig ut på vägarna en längre tur är volkswagen golf en bra modell. Det är en modell som kommer i många olika varianter av motorer, storlek och andra bekvämligheter. När du kör längre sträckor är det också viktigt att tänka på vila och återhämtning för dig själv.

När man har åkt i många timmar så kan man jämföra det med att ha druckit alkohol. Har man varit vaken i 18 timmar kommer man upp i en promillehalt som man faktiskt inte skulle få köra bil på, säger Lars Nordquist till SVT.

Kontrollera bilens skick och försäkring

Innan du ger dig ut på en bilsemester är det bra att kolla igenom bilen noga. Däck och fälgar bör kollas innan du ger dig av. Det är även viktigt att packa smart och rätt för att utnyttja all plats i bilen. En annan rekommendation är också att se över din bilförsäkring. Till exempel är det bra att kolla om bärgning ingår i din försäkring och vad som gäller.

Fördelar med att köpa begagnat

När du köper en begagnad bil via bilweb.se får du all information som du behöver. Du kan se månadskostnaden samt räkna på försäkringen. Detta är något som många missar att kolla innan köp av en begagnad bil. Volkswagen golf är en perfekt familjebil som fungerar lika bra till vardags som för längre sträckor.