Upplev den Svenska skärgården

Om du söker efter en avkopplande semester, så är den vackra skärgården ett utmärkt val. Det finns en fantastisk samling av öar både på Sveriges väst- och östkust. Här finns många Bed and Breakfast-hotell och stugor att hyra, som erbjuder en unik upplevelse som du inte kan finna i staden. Du kan tillbringa dina dagar med att vandra, cykla, paddla kajak eller koppla av på stranden och klipporna i solen. Hotellen ligger i charmiga små byar och har en varm och vänlig atmosfär, där du kan njuta av hemlagad mat.

Funderar du på vilka öar eller kuststäder du ska besöka i sommar? Den svenska skärgården erbjuder magiskt vackra platser längst kusten och i skärgården som bara ligger en kort båttur bort. Packa dina väskor och ge dig iväg. Här listar vi några platser du inte bör missa att besöka i sommar.

Svenska västkusten

Smögen är en pittoresk fiskeby med en berömd brygga som sträcker sig ut i havet. Den är kantad av färgglada fiskebodar, restauranger och butiker som erbjuder allt från färsk fisk till souvenirer. Smögen är också känd för sin livliga nattliv och som en plats för segling och andra vattensporter.

Marstrand, en annan populär destination. Ön är känd för Carlstens fästning som har en festvåning där det arrangeras både stora kalas, konferenser och bröllop. Fästningen har också ett kapell där man kan ha sin vigsel. På Marsstrand arrangeras också en traditionell seglingstävling varje sommar. 

Fjällbacka är en liten fiskeby som är känd för sina dramatiska klippor och pittoreska hus. Här finner du också flera restauranger som erbjuder färsk fisk och skaldjur, och det är en populär plats för segling, kajakpaddling och andra vattensporter.

Varberg är en annan välkänd destination vid Svenska västkusten, med en vacker strand och imponerande fästning som ligger vid vattnet. Här finner du också flera spa-anläggningar och hotell som erbjuder avkoppling, rekreation och återhämtning.

Svenska östkusten

Fjäderholmarna är en ögrupp bestående av 24 små öar som ligger bara 20 minuter från centrala Stockholm. Öarna är kända för sina hantverksbutiker, konstgallerier och restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur.

Vaxholm är en pittoresk småstad som ligger vid ingången till Stockholms skärgård. Staden har en rik historia och är känd för sin fästning och sin charmiga stadskärna med trähus, butiker och restauranger.

Utö är en stor ö som är känd för sin vackra natur och sina många möjligheter till friluftsliv, inklusive cykling, vandring och segling. Ön har också flera fina stränder och kristallklart vatten som gör det till en populär plats för bad och avkoppling.

Sandhamn är en annan populär destination längs Svenska östkusten som är känd för sina fina stränder och sin livliga nattlivsscen. Här finner du också flera restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur samt en seglingstävling som arrangeras varje år.

Grinda är en liten ö som ligger bara en kort båttur från Stockholm och är känd för sin vackra natur och avkopplande atmosfär. Här finner du också flera fina vandringsleder och badstränder.

Möja är en ö som är känd för sina dramatiska klippor och sin rika historia. Här finns också flera restauranger som serverar lokala specialiteter och en levande konst- och hantverksscen.

Finnhamn är en annan vacker ö som är känd för sin naturliga skönhet och sin avkopplande atmosfär. Ön är populär bland seglare och erbjuder också flera fina vandringsleder och badstränder.

Norröra är en liten ö som ligger vid ingången till Stockholms skärgård och är känd för sin vackra natur och sina historiska byggnader. Här finner du också flera fina restauranger och en avkopplande atmosfär.

Arholma är den nordligaste ön längs Svenska östkusten och är känd för sin dramatiska natur och sin avkopplande atmosfär. Ön har också flera fina vandringsleder och en rik maritim historia.

Huvudskär är en liten ögrupp som ligger vid ingången till Stockholms skärgård och är känd för sin dramatiska natur och sina vackra stränder. Ön är också populär bland seglare och erbjuder flera fina vandringsleder och en avkopplande atmosfär.

Gotland är en fantastisk plats att semestra och det finns många alternativ till boende. Man kan både få lugn och ro men samtidigt nära till nöjesliv och restauranger. Staden Visby har en spännande medeltida historia och under sommaren lever staden upp och får besök av många turister.