Så iordningställer du bilen inför bilsemestern

Att förbereda bilen inför semester på vägarna är väldigt bra för att undvika att hamna i jobbiga situationer. Att råka ut för en olycka på grund av dåliga däck eller få motorstopp är inte trevligt. Kontrollera därför bilen både utvändig och invändigt innan avresan.

Att åka på bilsemester är fantastiskt och kan ge många fina minnen och upplevelser. Men det kan även bli katastrof om bilen inte är i bra skick innan du åker iväg. För att garantera en trygg och trevlig bilresa är det betydelsefullt att tänka på säkerheten. Det finns olika faktorer som påverkar säkerheten, bland annat däcken på bilen. Att bilen har bra däck och fälg är avgörande för att du ska kunna köra säkert och undvika tragedier längs vägen.

Investera i bra däck och fälg inför bilsemestern

Att köra med slitna däck försämrar hjulens egenskaper. Därför är det en god idé att se över däck och fälg inför semester och beställa nya om det behövs. Du kan köpa billiga däck och fälgar på nätet. Det finns ett stort utbud, det finns däck och fälgar till alla bilmodeller. Dessutom kan du få allt hemlevererat med bra leveranstider. Ett tips är dock att ändå kontrollera däcken och fälgarna på bilen i god tid innan bilsemestern för att hinna beställa och montera däck och fälg innan avresan. Exempelvis behöver däcken ha ett visst mönsterdjup enligt lag.

Förbered bilen ordentligt inför avresan

Förutom att kontrollera däcken och fälgarna är det en god idé att göra en service och genomgång av bilen innan det är dags för avresa. Försök att undvika vanliga misstag som många begår. Då kommer du slippa tråkiga överraskningar längs vägen. Exempelvis är det bra att kontrollera vindrutetorkarna, att vindrutan är hel och att luftkonditioneringen fungerar. Att åka på bilsemester mitt i sommaren utan bra luftkonditionering är inte trevligt. Det är även bra att kontrollera att du har rätt saker med dig i bilen som till exempel varningstriangel, reflexväst, resapotek, mobilladdare, ficklampa och bilens instruktionsbok. Om du ska åka utomlands med bilen är det bra att kolla upp försäkringar och om länderna som du ska köra bil i har några speciella trafikregler. När du ska packa bilen inför semestern är det otroligt viktigt att du tänker på hur du packar bilen för att resan ska bli säker.